Tutorii si agentiile

Ultimele stiri

Cu ce ramai
Afla exact ce iti da scoala asta.
Si ce nu-ti da.
detalii
Newsletter
Click aici daca vrei sa te abonezi la newsletter-ul Scolii ADC*RO.
Tutorii si agentiile
Adrian Preda
Adrian Preda
Creative Director
FRIENDS TBWA/Bucharest

După o carieră mirifică de trei luni ca inginer auto am decis că asta nu e pentru mine și mi-am început cariera în comunicare în 1996, la BDR Associates.

În 1999 am devenit copywriter, apoi succesiv senior copywriter, Deputy CD și Creative Director la Graffiti BBDO. Au urmat doi ani în Croatia la McCann Erickson Zagreb, înca trei ani la Tempo și doi ani ca director de creație al MRM Worldwide București, compania digitală a McCann Erickson România.

Pe parcurs, am adunat peste 50 de premii de creație, atât naționale (Ad’Or si Festo Croația), cât și internaționale (CannesLions, International Cup, New York, Epica, Golden Drum, Golden Hammer, London International Festival). Am fost de patru ori membru al juriului New York Festivals și o dată PIAF.

Înca un lucru cu care mă mândresc este dublul rol de profesor de Creative Writing la FJSC și tutor al Școlii ADC.FRIENDS TBWA e parte a retelei mondiale TBWA, una din primele 10 in lume si proprietar al metodologiei Disruption®. FRIENDS TBWA este rezultatul mergerului dintre FRIENDS Advertising, agentie locala fondata in 2003 de Bojan Spasic si Sorin Tranca, si a TBWA Bucharest. Bojan si Sorin sunt in acest moment cea mai longeviva echipa de creatie din Romania, implinind 17 ani de activitate in august 2015.
 


Inapoi