Ce & pentru Ce

Cum & pentru Cine

Cum a fost la Scoala

La finalul Scolii

Ai de invatat
Fura secretele meseriei de creativ
de la performerii industriei.
detalii
Cu ce ramai
Afla exact ce iti da scoala asta.
Si ce nu-ti da.
detalii
Newsletter
Click aici daca vrei sa te abonezi la newsletter-ul Scolii ADC*RO.
Cum a fost la Scoala

Ioana Adamescu

Ioana Adamescu

 

Cu 9 luni înainte credeam că publicitatea este un domeniu dinamic, creativ, fun și că i-aș da o șansă. Motiv pentru care am făcut un triplu tulup și am aterizat la 180 grade față de ce făceam înainte, biochimie, la masteratul de publicitate, unde am gustat nițel campanii mișto la desert. Hmm, maybe there’s more to this field, îmi spuneam atunci. Ajunsă și la ADC, cu gândul să intru bine de tot în pâinea publicitară, mi-am dat seama că yes, there is indeed more to this field. Much more.

 

Am înțeles că e așa, ca o artă. Nu pui acolo tot ce ți se pare că s-ar potrivi și e catchy, doar ca să atragi atenția și să stârnești o reacție. Alea se cheamă cioace, un termeg din slang-ul publicitar, pe care aveam să-l aflu la prima întâlnire cu tutoarea/prietena/”mama”/mentorul/deschizătoarea de orizonturi, Laura Nedelschi, când am prezentat, mândră, prima mea creație pe baza brief-ului. Needless to say că a fost un eșec total și că publicitatea adevărată nu avea nicio treabă cu ce aveam eu în minte. Am învățat ce înseamnă reclamă cu insight, că doar un procent mic din reclamele românești au unul și cum să creez una. Sau măcar să încep să mă chinui să mă gândesc la un insight. E foarte greu, vă spun.

 

Iar după aceste 9 luni de sarcină, s-a născut o nouă viață, aia de agenție, că m-am făcut cu un internship blană (a, stați, că blană în limbajul publicitar senior înseamnă average sau “meh”, că așa era pe vremea lor. Vedeți câte inside-uri ale industriei am învățat?).

 

Deci dacă îmi spuneți voi cum altcumva aș putea ajunge în doar 9 luni, în oricare domeniu, from nada to prada, exceptând perioada cazării la mama în burtă, o să încetez să laud școala asta. Altfel, nu.Inapoi