Ce & pentru Ce

Cum & pentru Cine

Cum a fost la Scoala

La finalul Scolii

Ai de invatat
Fura secretele meseriei de creativ
de la performerii industriei.
detalii
Cu ce ramai
Afla exact ce iti da scoala asta.
Si ce nu-ti da.
detalii
Newsletter
Click aici daca vrei sa te abonezi la newsletter-ul Scolii ADC*RO.
Cum a fost la Scoala

Bogdan Raileanu

Bogdan Raileanu
La 6 luni de la absolvire as vrea sa declar, prin prezenta, ca inca imi aduc aminte de Scoala ADC. Inca il vad pe Alexandrescu infierbantat de o haita de 60 de oameni tineri ca de un teanc de hartii albe, cum isi sufleca manecile si explica si explica si explica si crede tot ce spune. Profet, aproape.
Cel mai bine il am in minte pe Botan, cum a identificat problema: oamenii nu fac diferenta intre concept, idei si executii. Ce sa ne spargem capul cu strategii, astia nu inteleg, frate, ca intre concept si executie nu e niciun semn egal. Si a venit cu niste slide-uri, cele mai edificatoare slide-uri din toata scoala pe care am facut-o eu in 28 de ani. Acolo a fost revelatia mea: in lamurire.
Si m-a mai lamurit si Ema cum sta treaba cu radioul, idealizandu-si munca si inspirand, si Cohn, putin cam elitist, dar inundat de referinte relevante.
In rest, peste inca vreo 6 luni, probabil o sa uit ce a spus Naumovici in ocaziile rare (una si jumatate) in care a aparut, pentru ca a fost neimplicat. Asta e. (frate!)
Pe mine, declar, Scoala ADC m-a curatat de toate SRL-urile publicitare prin care am trecut pana acum si nu am dat peste o lumina (cum e Ema, de cand lucrez la Grafffiti - imi pare rau ca tre' s-o periez pe sefa, dar e adevarat).
Scoala putea sa fie mai buna ca interactivitate, un fel de workshop, cred. Cu mult mai putini studenti prezenti in sala. Pentru ca nu cred ca are industria romaneasca nevoie de 60 de oameni in fiecare an. Maxim 10. Buni si disciplinati.

Inapoi