Tutorii si agentiile

Ultimele stiri

Ai de invatat
Fura secretele meseriei de creativ
de la performerii industriei.
detalii
Cu ce ramai
Afla exact ce iti da scoala asta.
Si ce nu-ti da.
detalii
Newsletter
Click aici daca vrei sa te abonezi la newsletter-ul Scolii ADC*RO.
Ultimele stiri
Short Stories cu Revista de Povestiri
13 Februarie 2013

Ieri, 12 februarie, ne-am intalnit cu prietenii de la Revista de Povestiri pentru o seara relaxanta si inspirationala in care studentii Scolii ADC*RO au ascultat tips & tricks despre scriere creativa, despre cum sa eviti greselile comune si despre cum sa treci peste blocaje.

La cafeneaua The Institute studentii au stat de vorba cu:


Simina Diaconu - editor si coordonator de proiect Revista de Povestiri si atelierul de scriere creativă „Rev de Pov”
Traian Stanciu - creative director al buticului de creatie Teaser si colaborator la Revista de Povestiri

Florin Iaru e poet, prozator, publicist şi, dacă vîrsta i-ar permite, ar fi şi studinte în drept.

A debutat în 1981, are cinci volume de poezii şi unul de proză scurtă, fără a mai socoti antologiile colective de la editurile Trei şi Art.

Săptămînal, publică în 24FUN cîte o povestire. Lucrează la Caţavencii şi scrie editoriale în Adevărul.
 
Marius Chivu scrie cronici literare de 12 ani (a început în România literară, iar din 2006 o face în Dilema Veche si Dilemateca, al căror redactor-editor şi este), dar a debutat ca poet (Vîntureasa de plastic), a tradus din Tim Burton, Oscar Wilde și Lewis Carroll, a publicat o carte de călătorie (Trei săptămâni în Himalaya), iar în tot acest timp a semnat povestiri în tot felul de volume colective şi antologii (Povesti erotice româneşti, Iubire 13, Prima dată, Povestiri fără filtru). Momentan mai scrie şi în Elle.

Florin Iaru si Marius Chivu sunt si tutori ai Atelierului de Scriere Creativa organizat de Revista de Povestiri, singurul atelier de scriere creativă cu preselecție și singurul dedicat celor care vor să scrie de-adevăratelea, nu doar ca hobby.

Cei care vor sa invete cum sa scrie mai bine, cum sa-si descopere si sa-si rafineze stilul, sunt ademeniti sa candideze cu o povestire de maximum 6000 de semne pina la 1 martie. Cei doi coordonatori vor alege cele mai bune 15-20 de texte, iar autorii lor vor fi invitati sa participe la cele 16 sedinte ale atelierului, care vor avea loc in martie si aprilie, daca locuiesc in Bucuresti. Candidatii din celelalte orase vor fi notati separat si vor afla daca ar fi intrat sau nu, iar in functie de numarul lor, organizatorii vor sti daca e oportuna crearea unui atelier in afara capitalei.  

 

Prima editie, din toamna anului trecut, a antrenat 16 cursanti, prin feedbackul carora a fost recunoscuta valoarea proiectului. Cele mai bune texte scrise pe parcursul atelierului vor putea fi citite in numarul 10 al Revistei de Povestiri.

Noi va recomandam cu mare drag sa aplicati! Intalnirea de aseara ne-a dat sperante intr-o lume cu scriere creativa si frumoasa, fie ea sub forma unei povestiri, fie sub forma unui slogan destept.Inapoi la stiri